6 sebab kenapa ramai orang muda suka beli hartanah project under construction …?

6 sebab kenapa ramai orang muda suka beli hartanah project under construction …?
.
.
.
6 sebab kenapa ramai orang muda suka beli hartanah project under construction?
.
.


1-Sebab deposit atau down payment yang kurang, berbanding dengan hartanah subsales. Orang muda biasanya tidak modal yang banyak, jadi mereka akan pilih rumah undercon dengan downpayment beberapa ribu sahaja.
.
2-Sebab kos bayaran guaman yang rendah, kebanyakkan yuran guaman project undercon ditanggung oleh pemaju, Berbanding dengan hartanah subsales berharga RM 400,000, yuran peguam legal fees dan duti setem dah lebih RM 10,000 kena bayar.
.
3-Sebab project undercon mempunyai facilities dan system keselamatan yang terbaru, berbanding dengan hartanah subslaes.
.
4-Sebab tidak perlu bayar installment penuh segera, Kalau beli project undercon biasanya akan siap 3 atau 4 tahun kemudian, dalam progress pembinaan, pembeli cuma perlu bayar insterest bermula dengan beberapa ratus sahaja, Kalau beli rumah subsales perlu bayar installment penuh selepas dapat kunci.
.
5-Sebab tujuan untuk investment flipping, ramai orang suka beli hartanah undercon untuk investment flipping, maksudnya bila rumah siap nanti, boleh jual terus untuk dapatkan keuntungan, Rumah undercon mempunyai capital gian yang lebih besar berbanding dengan rumah subsales.
.
6-Sebab pilihan yang banyak, dalam pasaran ini mempunyai banyak project, Di klang valley ada lebih 200 project on going sekarang, dari segi pilihan, orang muda orang pilih project yang mereka minat atau mampu, harga mulai RM 350,000 sampai ringgi juta juta pun ada.
.
.
Sila like & share kepada kawan
Financial Coach

Mr Tee

Nak Tips Power
Hartanah & Kewangan?

Jika mahu, isikan nama dan emel anda di bawah ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nak Tips Power
Hartanah & Kewangan?

Jika mahu, isikan nama dan emel anda di bawah ini.